nooduitgang

direct naar een veilige pagina

spanning en geweld in je relatie aanpakken

Geschiedenis wissen

Via de Nooduitgang (rechtsboven op de site) kan je snel de site verlaten, in het geval dat je niet wilt zien dat je deze site bezoekt. Je wordt dan naar een neutrale site gestuurd (www.nos.nl) en je kan via de terugknop niet terug naar deze site. Het bezoek aan deze site staat echter nog wel in de geschiedenis van je computer. Lees hieronder meer over hoe je deze geschiedenis kan legen, en hoe je de volgende keer de site kan bezoeken zonder dat er iets op je computer wordt vastgelegd over het bezoek.

Een webbrowser onthoudt standaard gegevens over welke sites jij bezoekt (geschiedenis) en slaat gegevens van deze site die je bezoekt (cache en cookies).

Geschiedenis wissen

De meeste moderne browsers bieden de mogelijkheid om snel de tijdelijke gegevens te wissen. Onderstaande tabel toont een overzicht van waar in het menu deze optie te vinden en eventueel de snelkoppelingen die de meest gebruikte browsers daarvoor aanbieden.

 

Browser
Menuoptie
Snelkoppeling
Internet Explorer
Safety > Delete Browsing history
Ctrl-Shift-Delete
Firefox
Tools > Clear recent history
Ctrl-Shift-Delete
Google Chrome
Tools > Clear browsing data
Ctrl-Shift-Delete
Opera
Settings > Delete private data
 

Privé modus browser

De volgende keer dat je een site bezoekt, waarvan je zo min mogelijk sporen op je computer achter wil laten, kan je de privé modus van je browser inschakelen. Als de privé modus is ingeschakeld, onthoudt je browser niet je bezoek aan de site en hoef je niet achteraf de geschiedenis te wissen. In de onderstaande tabel toont de meest voorkomende browsers en de snelkoppeling waarmee je de privé modus in kan schakelen.

Browser
Naam privacy modus
Snelkoppeling
Internet Explorer
InPrivate modus
Ctrl-Shift-P
Firefox
Private Browsing
Ctrl-Shift-P
Google Chrome
Incognito
Ctrl-Shift-N
Opera
Private Window
Ctrl-Shift-N

Je kan meer lezen over de privé modus van browsers op Wikipedia