nooduitgang

direct naar een veilige pagina

spanning en geweld in je relatie aanpakken

Je partner verlaten

Als je er samen niet meer uitkomt

Als jullie er, zelfs met professionele hulp, echt niet meer samen uit komen, dan is het verstandig je te informeren over de gevolgen van een (tijdelijke) scheiding, bijvoorbeeld wat betreft juridische en materiële zaken.

40

Je vertrek voorbereiden

Als je besluit weg te gaan, moet je je vertrek goed voorbereiden. Die voorbereidingen kunnen ook van pas komen als je in een noodsituatie plotseling het huis moet verlaten. Bedenk alvast wat je mee moet nemen.

Als er thuis geweld heeft plaatsgevonden, kun je een melding doen bij de politie. De politie is dan op de hoogte en maakt een dossier aan. De buurtregisseur (politie) kan een oogje in het zeil houden.

Opvang

Als je niet bij vrienden of familie terecht kunt, of als je daar niet veilig bent, kun je altijd contact opnemen met een hulpverlener op deze site of je kunt bellen met Veilig Thuis (0800 - 2000). Zij kunnen je adviseren en ondersteunen bij deze ingrijpende beslissingen. Veilig Thuis geeft ook informatie over opvangmogelijkheden. Wat kun je verwachten van de opvang?

Crisis of noodsituatie

Bel in een noodsituatie 112. De politie komt dan ter plekke om de situatie op te nemen. Het kan dan zo zijn dat een tijdelijk huisverbod wordt afgegeven en de pleger van het geweld voor 10 dagen uit huis geplaatst wordt.