nooduitgang

direct naar een veilige pagina

spanning en geweld in je relatie aanpakken

Je relatie aanpakken

Veilig ruziemaken door een betere communicatie

Het is belangrijk dat je je veilig voelt in je relatie en dat je vervelende en leuke gebeurtenissen met elkaar kunt delen. Openheid, vrijheid, vertrouwen, humor, ontspanning en elkaar in je waarde laten zijn sleutelwoorden voor het hebben en onderhouden van een gezonde relatie.

45

Relatieproblemen aanpakken

Een relatie heb je niet alleen, daarom moet je relatieproblemen ook samen aanpakken. Een goede communicatie is daarbij erg belangrijk. Natuurlijk zijn er weleens ruzies, maar wat als je er samen niet meer uit komt? En wat kun je doen als het uit de hand dreigt te lopen?

Als jullie allebei aan de relatie willen werken, maar er samen niet uitkomen is het verstandig om een onpartijdige gesprekspartner erbij te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke, onpartijdige vriend(in).

Als geweld een rol speelt

Als geweld deel uitmaakt van je relatie speelt er meer dan alleen een communicatieprobleem. De gelijkwaardigheid tussen partners waarbij je verschillend, maar even belangrijk, bent is dan weg. De één gedraagt zich dominant, de ander onderdanig.

Je kunt hier ook meer lezen over hoe je je moet opstellen ten opzichte van een gewelddadige partner of hoe je je agressieve gedrag kunt voorkomen.

Als jullie er samen niet meer uitkomen, stel dan je vraag aan de hulpverlener op deze site of kijk bij meer hulp.