nooduitgang

direct naar een veilige pagina

spanning en geweld in je relatie aanpakken

Meer hulp

Belangrijk!
Bij acuut gevaar, bel 112 (politie)

Andere belangrijke politie nummers:
0900 8844                   (niet spoedeisende zaken en telefonische aangifte
0031 343 57 8844     (vanuit het buitenland)
0800 7000                   meld misdaad anoniem

Bij huiselijk geweld kun je 24 uur per dag bellen met Veilig Thuis via het landelijke telefoonnummer 0800 - 2000.

Veilig Thuis

Veilig Thuis biedt informatie, advies en begeleiding bij huiselijk geweld. Veilig Thuis kan ook een veilige plek regelen. Veilig Thuis is er voor iedereen: slachtoffers, plegers en getuigen van huiselijk geweld, maar ook voor professionals die advies nodig hebben. Als je het landelijke nummer belt, (0800 - 2000) vragen we je om je postcode in te toetsen. Daarmee kom je vanzelf uit bij Veilig Thuis bij jou in de regio.

Veilig Thuis bij jou in de buurt

Wil je weten waar Veilig Thuis bij jou in de buurt is gevestigd? Vind hier de dichtstbijzijnde Veilig Thuis om te zien wanneer je er terecht kunt. Voor meer informatie over hulp bij huiselijk geweld, klik hier.

Huiselijk geweld staat vaak niet op zichzelf. Het kan een gevolg zijn van of samengaan met andere problemen. Als er sprake is van geweld kan dat ook weer leiden tot vragen over andere problemen. Hieronder vind je een overzicht van organisaties en hulp die geboden wordt bij aan huiselijk geweld gerelateerde vragen en problemen.

Huisarts

Je huisarts kan je doorverwijzen naar een specialist die veel weet over jouw situatie, in jouw regio.

Eigen Kracht

Je kan er ook voor kiezen om een Eigen Kracht conferentie aan te vragen. Een onafhankelijke Eigen-Kracht coördinator organiseert de bijeenkomst en dan maak je samen met familie en bekenden een plan voor de toekomst.

Meer hulp

Er is een aantal instanties en websites die je ook rechtstreeks kunt benaderen voor vragen en informatie over :

  • relatieproblemen, eenzaamheid, verwerken van ingrijpende gebeurtenissen
  • schulden
  • sociaal juridische vragen
  • opvoeding en opgroeien van kinderen en jongeren
  • verslaving
  • psychische problemen
  • homoseksualiteit

Ervaringen van anderen

  • Kapot, ­een verhaal over huiselijk geweld is grotendeels gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Belinda Bouman (1971), moeder van vier kinderen. Vanaf haar veertiende jaar rolt ze van de ene in de andere gewelddadige relatie.
  • Film 'je vleugels uitslaan - reintegratie na huiselijk geweld'
  • Dit gaat nooit meer weg - Documentaire over mishandelde vrouwen die de eerste stappen zetten naar een nieuw leven na het geweld. De makers verbleven enkele maanden in een Amsterdams Blijf-van-mijn-lijfhuis en konden zo een intiem portret maken van het dagelijkse leven van drie vrouwen waarin tranen, geroddel, komische momenten en drama's elkaar in een zeer rap tempo afwisselen.