nooduitgang

direct naar een veilige pagina

spanning en geweld in je relatie aanpakken

Spanning of geweld

Ruzie maken lucht soms lekker op

In iedere relatie is weleens ruzie. Dat is heel normaal. Ruzie kan ook erg opluchten. Je weet weer wat je aan elkaar hebt en je kunt elkaar weer recht in de ogen kijken. Soms maak je samen nieuwe afspraken en kom je tot de slotsom dat je af en toe wat beter naar elkaar moet luisteren om elkaar ├ęcht te begrijpen. Ruzie wordt vaak veroorzaakt door miscommunicatie en verschillende verwachtingen.

Spanningen en ruzies die niet over gaan

Misschien raak je er ook een beetje aan gewend. Wordt ruzie maken bijna gewoon. En ben je bang dat je het alleen maar erger maakt als je met hem of haar over de problemen wilt praten. Lees hier meer over het aanpakken van relatieproblemen. 

43

Als er niet meer wordt gepraat

Als je zo uit elkaar bent gegroeid, dat je niet meer met elkaar over dingen kunt praten, dan is er iets goed mis. Oplopende spanningen kunnen leiden tot geweld in een relatie. Dat begint bijvoorbeeld met heel controlerend gedrag, jaloezie en extreem veel aandacht voor het doen en laten van de ander. Geweld kan dan langzaam maar zeker de relatie binnensluipen. Wil je meer weten over geweld in een relatie? Klik dan hier.  

Als er eenmaal sprake is van geweld binnen een relatie komt dat meestal niet incidenteel voor, maar kun je op een gegeven moment een patroon in het geweld herkennen. Geweld in een relatie is voor alle betrokkenen verschrikkelijk. De relatie staat onder druk, er zijn spanningen in huis, het voelt niet meer veilig. Wil je meer weten over wat geweld met je doet? Klik dan hier.  

Geweld in relaties komt in alle soorten relaties en sociale milieus in de samenleving voor. Vaak is de man de pleger van geweld maar er wordt steeds meer bekend over geweld tegen mannen. Ook komt geweld soms voor in homoseksuele en lesbische relaties. Lees hier over hoe vaak huiselijk geweld voorkomt.